Шотландія першою в світі запроваджує вивчення в школах прав ЛГБТ-спільноти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Шотландія першою в світі запроваджує вивчення в школах прав ЛГБТ-спільноти

Diego Duarte Cereceda / Unsplash

Шотландія планує внести до шкільної програми навчання права секс-меншин, пише The Guardian.

Державні школи зобовʼяжуть навчати учнів історії ЛГБТ-руху, а також вивчати особистості представників секс-меншин та шляхи протистояння гомофобії.

За словами засновника руху «Час для інклюзивної освіти» Джордана Дейлі, це «історичний момент». Він підкреслив, що в межах кампанії проводилися дослідження, які показали, що 9 з 10 представників ЛГБТ піддавалися в школі гомофобним нападкам, і третина з цих людей роздумувала про суїцид.

Заступник першого міністра Шотландії Джон Свінні заявив, що Шотландія стане першою країною в світі з такою шкільною програмою. «Наша система освіти повинна підтримувати всіх учнів, щоб вони могли повністю реалізувати свій потенціал. Ось чому дуже важливо, щоб навчальна програма була такою ж різноманітною, як і юнацтво, що навчається в наших школах», — заявив чиновник.

Шотландія вважається однією з найбільш прогресивних країн світу в питанні прав секс-меншин, незважаючи на те, що вона декриміналізувала гомосексуалізм у 1980 році — на 13 років пізніше, ніж Англія та Уельс. У 2016 році чотири з шести партійних лідерів парламенту Шотландії ідентифікували себе як представників ЛГБТ.