Поки Труба у відпустці. У ДБР перевірили на поліграфі кандидатів на керівні посади, яких не хотів призначати директор

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Поки Труба у відпустці. У ДБР перевірили на поліграфі кандидатів на керівні посади, яких не хотів призначати директор

Гонтар Володимир / УНІАН

У Державному бюро розслідувань перевірили на поліграфі 27 кандидатів на керівні посади, обраних зовнішньою конкурсною комісією. Про це йдеться в повідомленні ДБР у Facebook.

За словами виконуючої обов’язки директора ДБР Ольги Варченко, кандидати самі попросили провести дослідження, щоб визначити, чи будуть їх призначати. «Оскільки тепер ми маємо як результати психофізіологічного дослідження, так і результати спеціальної перевірки, яку усі переможці конкурсу пройшли, після повернення директора Романа Труби з відпустки ми зможемо ухвалити рішення щодо їх призначення», — заявила Варченко.

7 листопада зовнішня конкурсна комісія розглянула звернення директора ДБР Романа Труби про повторний конкурс на ці посади і вирішила, що в законі немає поняття «новий конкурс», тому для цього немає підстав.

Однак Труба просив про новий конкурс не лише через відсутність результатів поліграфу, але й через сумнівну репутацію деяких кандидатів. За його словами, один з них фігурує у кримінальному провадженні про державну зраду, а інший — у справі про легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом. За інформацією theБабеля, мова йде про Олександра Туру (справа про державну зраду) і Євгена Шевцова (легалізація коштів). Обидва чоловіки фігурують у списку людей, яких перевірили на поліграфі 8 листопада.