Волкер: Псевдовибори на Донбасі не визнає світова спільнота

Дата:
Волкер: Псевдовибори на Донбасі не визнає світова спільнота

Посольство США в Україні

Псевдовибори, заплановані на Донбасі на 11 листопада, не будуть визнані світовою спільнотою. Про це спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер написав у Twitter.

Дипломат зазначив, що Росія вже проводила так звані вибори в листопаді 2014 року, але вони ніким не були визнані.

«У 2014 році Україна планувала організувати справжні місцеві вибори в рамках Мінських угод, але Росія перешкодила їх проведенню «республіканськими псевдовиборами» в листопаді 2014 року, які прямо суперечили Мінськими угодами», — заявив він.

Заява Волкера співзвучна публікації посольства США в Україні в Twitter. У посольстві уточнили, що вибори 11 листопада не відповідають стандартам ОБСЄ.

«Справжні місцеві вибори на сході України повинні моніторити представники Бюро з демократичних інститутів і прав людини. Вибори повинні відповідати українському законодавству та стандартам ОБСЄ. Псевдо «вибори» 11 листопада, які підтримуються Росією, не відповідають жодній з цих умов», — йдеться в заяві посольства.

  • «Позачергові вибори голів «ДНР» заплановані на 11 листопада. В цей же день на непідконтрольних Україні територіях планують вибрати так званих «депутатів парламентів».
  • Президент Петро Порошенко заявив, що США і Європа запровадять нові санкції проти Росії за дострокові вибори в «ДНР» і «ЛНР».
  • Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про надзвичайну важливість «виборів в ЛДНР 11 листопада». За його словами, вони не суперечать Мінськими угодами.