В. о. генпрокурора США працював на компанію, яку звинувачують у шахрайстві. Нею зацікавилося ФБР

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
В. о. генпрокурора США працював на компанію, яку звинувачують у шахрайстві. Нею зацікавилося ФБР

Facebook / Matthew G. Whitaker

Призначений цього тижня в. о. генерального прокурора США Метью Уїтакер працював на компанію World Patent Marketing (WPM), яку звинувачують у шахрайстві, пише The Guardian.

У 2017 році Федеральна торгова комісія звинуватила WPM у шахрайстві на мільйони доларів, після чого фірма закрилася. Компанія обіцяла своїм клієнтам допомагати отримувати патенти і рекламувати їхні винаходи, однак після отримання грошей не надавала «практично ніяких послуг».

Через дії WPM постраждали кілька ветеранів армії США, в тому числі люди з інвалідністю. «World Patent Marketing зруйнувала мене емоційно, ментально і фінансово», — стверджував на суді проти компанії один з постраждалих Мелвін Кьяйн. Він також додав, що довіряв фірмі заощадження почасти тому, що «поважав людей в раді директорів».

Уїтакер займав оплачувану посаду в раді компанії саме в період, коли відбувалися згадані махінації. За підсумками судових розглядів, WPM зобовʼязали виплатити владі $26 млн. За інформацією The Wall Street Journall, тепер її діяльністю зацікавилося Федеральне бюро розслідувань США.

Президент США Дональд Трамп, після появи в ЗМІ публікацій про роботу Уїтакера на WPM, написав у Twitter, що не знав його раніше, але про нього добре відгукувалися американські високопосадовці.