Трампа розкритикували за відмову вшанувати памʼять американців у дощ

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Трампа розкритикували за відмову вшанувати памʼять американців у дощ

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп скасував запланований візит на цвинтар американців, загиблих під час Першої світової війни, через негоду. Меморіал розташований за 100 км від Парижа. У суботу Трамп планував взяти участь у церемонії покладання вінка. Але через дощ його вертоліт не злетів, пише Bloomberg. Скасування візиту засудили у США.

«Будь-коли можливий дощ, будь-коли. Трамп готовий використовувати американських військових для передвиборних політичних трюків, але залишився сидіти у своєму готелі замість того, щоби вшанувати памʼять тих, хто боровся і віддав свої життя за Америку», — заявив колишній заступник помічника 44-го президента Барака Обами з національної безпеки Бен Родс, передає The Washington Post.

«Просто неймовірно, що президент поїхав у Францію на цю важливу річницю, а потім залишився у своєму номері в готелі дивитися телевізор замість того, щоб особисто віддати данину поваги американцям, які 100 років тому поклали свої життя заради перемоги», — заявив колишній спічрайтер 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого Девід Фрам.

Замість Трампа на церемонію вирушили глава апарату співробітників Білого дому генерал Джон Келлі і голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Джозеф Данфорд. Як зазначають американські ЗМІ, нікому з них парасолька не знадобилася.