У Парижі починаються урочистості на честь 100-річчя закінчення Першої світової війни. Поліція перекрила центр і метро

Дата:
У Парижі починаються урочистості на честь 100-річчя закінчення Першої світової війни. Поліція перекрила центр і метро

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

У Парижі завершуються останні приготування до урочистостей, присвячених сторіччю закінчення Першої світової війни. О 12:00 за київським часом [об 11:00 за паризьким часом] біля Тріумфальної арки зберуться понад 120 високих гостей і глав держав на меморіальну церемонію.

Як пише LeMonde, поліція посилила заходи безпеки — центр міста перекритий, а метро «Репюблік» на площі Республіки не працюватиме весь день.

«У столиці Франції перебувають 72 голів держав, урядів і міжнародних організацій, а також 98 іноземних делегацій. Поліція Парижа мобілізувала 10 000 співробітників. Такі заходи повʼязані з тим, що в Парижі заплановано кілька мітингів радикальних лівих активістів», — пише видання.

На церемонію, зокрема, запрошений президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, президент США Дональд Трамп. На полях заходів очікується коротка зустріч Путіна з Трампом — спілкування відбудеться «на ногах» в рамках ланчу в Єлисейському палаці.

Навколо місць, де відбуватимуться святкові заходи, поліція створює периметри безпеки, а додаткові сили безпеки будуть стягнуті на площу Республіки, де очікується мітинг противників візиту до Франції президента США Дональда Трампа.