Вночі: Порошенко зустрівся з Трампом, у Каліфорнії зросла кількість жертв лісових пожеж, відомі попередні результати фейкових «виборів» на Донбасі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Порошенко зустрівся з Трампом, у Каліфорнії зросла кількість жертв лісових пожеж, відомі попередні результати фейкових «виборів» на Донбасі

Justin Sullivan / Getty Images

Після зустрічі Порошенка і Трампа відновлює роботу Комісія стратегічного партнерства

У результаті короткої зустрічі президента Петра Порошенка і американського лідера Дональда Трампа Україна та США домовились про відновлення роботи Комісії стратегічного партнерства. Засідання відбудеться у Вашингтоні 16 листопада на рівні міністрів закордонних справ двох країн. Очільник української держави нагадав, що Комісію започаткували майже десять років тому. Вн додав, що відновлення її роботи є символом того, що «партнерство між Україною та Сполученими Штатами Америки має стратегічний характер».

Кількість жертв лісових пожеж у Каліфорнії зросла до 31

У Каліфорнії (США) до 31 людини зросла кількість загиблих у лісових пожежах, ще 228 осіб вважають зниклими без вісти. Вогонь знищив 6 700 будівель, більшість з яких — житлові будинки. Майже повністю згоріло місто Парамаунт Ранч, у якому знімали багато кінострічок, у тому числі серіал «Світ дикого Заходу». Більше 300 тис. осіб з усього штату були змушені покинути свої будинки.

Результати «намальованих виборів» в ОРДЛО: «лідирують» ватажки сепаратистів

За попередніми підрахунками голосів на незаконних «виборах» на окупованому Донбасі, які відбулися всупереч міжнародним попередженням, у так званих «ДНР» та «ЛНР» лідирують чинні ватажки — Денис Пушилін та Леонід Пасічник. За повідомленнями російських та сепаратистських ЗМІ, у Пушиліна «нарахували» 61,5%, а у Пасічника — 68,92% голосів. У ОРДО опрацювали 76,43% бюлетенів з 297 виборчих дільниць, а в ОРЛО — 63% бюлетенів.

КНДР і Південна Корея почали зносити прикордонні пости

Північна і Південна Корея 11 листопада почали демонтаж 20 постів, розташованих на укріпленому кордоні між двома країнами. Так обидві корейські держави виконують угоду, укладену в кінці жовтня своїми воєначальниками. Вона передбачає, що в демілітаризованій буферній зоні з кожного боку кордону буде знесено по 10 прикордонних постів, ще по одному посту там залишиться.

В Австралії арештували жінку, яка ховала голки в ягоди

У австралійському штаті Квінсленд заарештували жінку, яка ховала голки в ягодах полуниці. Після повного розгляду справи в суді зловмисниці загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. Зазначають, що правоохоронці отримали понад 100 повідомлень про голки, знайдені в полуниці. Фермери були змушені викинути тонни ягід, а супермаркети зняли полуницю з продажу. У вересні в Австралії правоохоронці затримали підлітка, який заради розваги вставляв у фрукти голки.