Пожежа в Каліфорнії: полумʼя знищило будинок зірки Голлівуду Джерарда Батлера в Малібу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У масштабній пожежі в американському штаті Каліфорнія, в місті Малібу згорів будинок відомого шотландського кіноактора Джерарда Батлера. Фотографію, на якій видно залишки каркаса будівлі і знищений автомобіль, артист опублікував на своїй сторінці в Instagram.

«Повернувся до свого дому в Малібу після евакуації. Жахливий час для Каліфорнії. Я натхненний мужністю, духом і жертвою пожежників», — написав Батлер. Він також подякував співробітникам пожежного департаменту в Лос-Анджелесі і закликав жертвувати гроші на потреби співробітників управління.

Полумʼя також знищило будинок канадського співака і гітариста Ніла Янга. Через пожежі в Каліфорнії свої будинки залишили співачка Леді Гага, актор Вілл Сміт, режисер Гільєрмо дель Торо, фотомодель Кім Кардашян та інші знаменитості.

  • Масштабна лісова пожежа почалася в Каліфорнії вранці 8 листопада .Полумʼя поширювалося зі швидкістю близько 80 футбольних полів на хвилину і до ранку 9 листопада охопило площу 20 тис. кв. км. Того ж дня вогонь повністю знищив місто Парадайз, де проживало 26 тис. осіб. В окрузі Бʼютт оголосили надзвичайний стан.
  • 9 листопада оголосили евакуацію в місті Малібу, яке займає близько 21 милі (34 км) узбережжя. У місті проживає близько 13 тис. осіб.
  • 12 листопада стало відомо, що кількість загиблих на пожежах зросла до 31 людини, ще 228 осіб вважають зниклими безвісти. Вогонь знищив 6 700 будівель, більшість з яких — житлові будинки. Майже повністю згоріло місто Парамаунт Ранч, у якому знімали багато кінострічок, зокрема серіал «Світ дикого Заходу». Більше 300 тис. мешканців штату були змушені покинути свої будинки.