Частина Кривого Рогу залишилася без опалення. Мешканці вимагають відновити постачання газу і зривають пломби на котельнях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На 5 з 6 котелень Кривого Рогу невідомі самовільно зірвали пломби і почали відбір газу, повідомляє «Перший Криворізький».

Уранці в понеділок, 12 листопада, у приміщення газорозподільної компанії «Криворіжгаз» увірвалися жителі міста з вимогою почати постачання газу на котельні. Вони також почали палити шини біля будівлі підприємства і не пропускають пожежні машини.

У «Криворіжгазі» відзначили, що держпідприємство «Криворізька теплоцентраль» не домовилося з НАК «Нафтогаз України» про погашення боргів за газ. Тому теплоцентраль не отримала номінацію на постачання газу, а «Криворіжгаз» не отримав газ для постачання на ТЕЦ.

У результаті на 5 з 6 котелень в місті зірвали пломби, і «Криворіжгаз» зафіксував падіння тиску в мережах. Це свідчить про початок несанкціонованого відбору газу. При цьому співробітників «Криворіжгазу» не пускають до обʼєктів, вчора на них напали.

Як пише 0564.ua, представники теплоцентралі виїжджають до Києва для переговорів з «Нафтогазом». Крім того, «Криворіжгаз» починає балансувати тиск у газорозподільній мережі для початку роботи 5 та 6-ї котелень.

У «Криворіжгазі» закликали теплоцентраль активізувати діалог з «Нафтогазом» замість того, щоб «підштовхувати людей до незаконних дій проти працівників «Криворіжгазу». Наразі без тепла у місті залишаються 2 011 будинків, 78 шкіл, 75 садків, 22 лікарні, військова частина 3011.