Бойові вертольоти, літаки і танки. Ізраїль завдав удару у відповідь по сектору Гази

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Бойові вертольоти, літаки і танки. Ізраїль завдав удару у відповідь по сектору Гази

Mustafa Hassona / Anadolu Agency / Getty Images

Ізраїльські військові протягом години завдали ударів приблизно 70 обʼєктам на території сектора Гази, повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

«Ізраїльська авіація — бойові вертольоти і літаки, а також танки атакували близько 70 цілей, повʼязаних з ХАМАС і палестинським «Ісламським джихадом», на всій території сектора Гази», — повідомили в ЦАХАЛ.

Серед мішеней були три тунелі, цех із виробництва зброї, військові підрозділи та спостережні пости. ЦАХАЛ підкреслює, що з усією серйозністю поставився до атаки з боку сектора Гази в понеділок, 12 листопада.

За даними відомства, з території сектора Гази було запущено понад 200 ракет, 60 із них перехопила система «Залізний купол». Тяжкі поранення внаслідок вибуху протитанкової ракети отримав ізраїльський військовик поблизу регіональної ради Шаар ха-Негев в південній частині Ізраїлю.

  • 12 листопада південну частину Ізраїлю бойовики обстріляли ракетами з території сектора Гази. Одна з ракет потрапила в порожній пасажирський автобус. Бойовики ХАМАС заявили, що ракетні обстріли — це відповідь на ізраїльську операцію під прикриттям у секторі Гази. Внаслідок рейду загинули польовий командир ХАМАС, шість солдатів та ізраїльський полковник.