Вночі: в Ізраїлі понад 50 людей постраждали від ракетного обстрілу, WhatsApp заплатить $1 млн дослідникам фейків, а в Кривому Розі запустили чотири котельні «Теплоцентралі»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

По Ізраїлю із сектора Гази запустили 370 ракет

З вечора 12 листопада палестинські радикали запустили по Ізраїлю із сектора Гази 370 ракет, 100 з них перехоплені системою ППО «Залізний купол». У результаті в Ізраїлі вже постраждали 53 людини. З них двоє — військовослужбовець і 60-річна жінка — у критичному стані, один чоловік із пораненням середньої тяжкості, ще 23 отримали легкі поранення, а 27 постраждали від стресу. Також повідомляють про смерть 40-річного чоловіка.

Півсотні країн світу зобовʼязалися боротися з кіберзлочинністю

Представники 50 країн та понад 150 компаній підписали документ під назвою «Париж закликає до довіри та безпеки в кіберпросторі», у якому взяли на себе зобовʼязання активніше боротися з кіберзлочинністю, зокрема зі втручанням у вибори та мовою ненависті. Серед учасників є країни-члени Євросоюзу, Японія, Канада, а також такі інтернет-гіганти як Facebook, Google та Microsoft, проте відсутні США, Росія та Китай. Документ передбачає співпрацю в запобіганні такій діяльності як онлайн-цензура та крадіжки комерційних таємниць.

Пожежі у Каліфорнії стали найбільш смертоносними за всю історію США

В американському штаті Каліфорнія до 42 осіб зросла кількість загиблих у результаті лісових пожеж .Шериф округу Б’ютт назвав стихію найбільш смертоносною за всю історію Сполучених Штатів. Очікують, що кількість жертв буде зростатиме, оскільки сотні людей вважаються зниклими безвісти.

У Кривому Розі запустили чотири котельні «Теплоцентралі»

Чотири з шести котелень підприємства «Криворізька теплоцентраль» запущені в роботу ,одну розігрівають, ще одну готують до запуску. За словами народного депутата Костянтина Павлова, 13 листопада питання щодо стабільного постачання газу криворізьким тепловикам продовжать вирішувати в столиці, на переговорах у НАК «Нафтогаз України». Однією з домовленостей із публічним акціонерним товариством «Криворіжгаз» також є негайне відновлення роботи аварійної служби підприємства, яка була призупинена 12 листопада. Цю інформацію підтвердили і в ПАТ «Криворіжгаз».

WhatsApp буде платити дослідникам за те, щоб вони розповіли, як поширюються фейки

Месенджер, яким володіє Facebook, оголосив, що виділить по $ 50 тисяч кожному з 20 дослідницьких проектів в 11 країнах світу. Загалом WhatsApp готовий заплатити $ 1 млн. До цього кроку месенджер змусили безперервні історії про те, що через платформу активно поширюють фейки. Особливо цей тренд стосується двох найбільших ринків для WhatsApp: Бразилії та Індії.