Вбивство Гандзюк: в офіс активістів приїжджала поліція

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вбивство Гандзюк: в офіс активістів приїжджала поліція

Facebook / Наталя Седлецька

У сквот «Речовий доказ», який використовує як офіс ініціатива «Хто замовив Катю Гандзюк?», у ніч на 13 листопада приїжджала поліція. Активісти повʼязали це із затриманням колишнього помічника депутата Верховної Ради Миколи Паламарчука (БПП) Ігоря Павловського. Про це йдеться на сторінці активістів у Facebook.

«Поліція не могла затримати його три місяці, поки справу не передали в СБУ. Ми повʼязуємо затримання Павловського й атаку поліції на сквот, який слугував за організаційний простір для нашої ініціативи. Ми не вважаємо це збігом і розцінюємо як спробу тиску на ініціативу і свідоме створення складнощів нашій роботі», — заявили активісти.

Водночас журналістка Наталія Седлецька зазначила, що у галереї-сквоті «Едукаторіум» на вулиці Рейтарській митці та художники, які більше двох років розбудовували відкритий творчий осередок, опинилися на межі виселення.

«Їм вимикали світло, і тут з’явилися нібито нові орендарі. Кажуть, уклали з власником новий контракт на оренду всього другого поверху, хоча документів не показали. Вони ж написали заяву в поліцію — поскаржились на митців, які виселятися не збираються, бо в них іще діє свій контракт на оренду. Це протистояння вже переросло в дещо набагато більше за боротьбу художників за одне приміщення», — написала Седлецька на своїй сторінці у Facebook.