Опитування: Четвірка головних претендентів на посаду президента незмінна. Але підтримка Тимошенко зростає

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський, президент Петро Порошенко і лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко залишаються головними фаворитами змагання за посаду президента України серед тих респондентів, які визначилися з вибором.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), Центру Разумкова та Соціологічної групи «Рейтинг». Серед всіх респондентів, що визначилися з вподобаннями та готові голосувати на виборах президента:

21% — за Юлію Тимошенко;

11% — за Володимира Зеленського;

10% — за Петра Порошенка;

10% — за Анатолія Гриценка;

9% — за співголову фракції «Опозиційного блоку» Юрія Бойка;

8% — за лідера Радикальної партії Олега Ляшка;

6% — за музиканта Святослава Вакарчука;

5% — за нардепа Євгена Мураєва.

Київський міжнародний інститут соціології

Згідно з опитуванням, Тимошенко лідирує у всіх регіонах країни за винятком Донбасу, де вона поступається Бойку. Антирейтинг політиків очолює Порошенко — більше половини опитаних не проголосували б за нього ні за яких обставин.

Що з другим туром?

Організатори опитування також змоделювали ситуацію у другому турі виборів. За результатами такого експерименту, Тимошенко перемагає у всіх можливих парах. А ось президент Петро Порошенко програє всім — у тому числі Юрію Бойку.

Київський міжнародний інститут соціології

Опитування тривало з 19 жовтня до 2 листопада 2018 року. У ньому брали участь 10 тис. респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, крім населення анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Статистична похибка становить не більше 1%.