Через сніг в Києві сталося 500 ДТП. Поліція обмежуватиме рух, щоб чистити дороги

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Через сніг в Києві сталося 500 ДТП. Поліція обмежуватиме рух, щоб чистити дороги

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Станом на 18:00 у Києві через снігопад надійшло 498 звернень про дорожньо-транспортні пригоди, повідомляє у Facebook Патрульна поліція.

«Враховуючи погодні умови та дорожню обстановку, радимо утриматися від поїздок на великі відстані. Нагадуємо водіям, що ДТП можна оформити без виклику поліції, заповнивши Європротокол», — зазначили в поліції. Оформити Європротокол можна як у паперовому вигляді на спеціальному бланку, так і в електронній формі — за допомогою смартфону, за посиланням dtp.mtsbu.ua.

У свою чергу заступник голови Національної поліції і керівник патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив, що більшість аварій трапилася через те, що автомобілі не були готові до погоди. При Державному агентстві автомобільних доріг створили штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій на дорогах. Поліція частково обмежуватиме рух транспорту, аби надати змогу комунальним службам безперешкодно усунути наслідки негоди.

«Ми зробимо все, аби кожен громадянин безперешкодно доїхав на роботу чи додому», — зазначив Фацевич. Ситуацію на дорогах столиці та області він назвав контрольованою.