Вночі: підвіску Марії Антуанетти продали за рекордні $36 млн, у Запоріжжі чоловік кинув вибухівку в перехожих, ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українців

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Орегон визнав Голодомор геноцидом українців

Американський штат Орегон визнав Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу. За даними посольства України в США, уже 19 штатів визнали цю трагедію та приєдналися до вшанування памʼяті її жертв у межах 85-ї річниці Голодомору. В прокламації губернатора Орегону Кейт Браун йдеться: «Голодомор — це геноцид, вчинений радянським режимом під керівництвом Й. Сталіна проти українського народу».

США розширили санкції проти Куби

15 листопада Вашингтон розширив список санкцій проти Куби, додавши до нього 26 установ, які контролюються кубинськими силовиками. Держдепартамент також наклав повторну заборону на пʼять установ, які вже були у «чорному списку». Список обмежень щодо Куби включає установи, які перебувають під контролем кубинських військовиків, спецслужб, служб безпеки або їхніх окремих представників. Санкції США забороняють прямі фінансові операції з цими субʼєктами.

Перлову підвіску Марії Антуанетти продали за рекордні $36 млн

Перлову підвіску з діамантами королеви Франції Марії Антуанетти (1755—1793) продали на аукціоні Sotheby’s у Женеві за рекордні $36,4 млн. Усього на торги виставили 10 прикрас Марії-Антуанетти, які були приховані від очей широкої публіки протягом двохсот років. Серед них перлові та діамантові сережки королеви, а також намисто з більш ніж 300 натуральних перлин.

Twitter / Sotheby’s

Мінʼюст США назвав безпідставним позов CNN до Трампа

Міністерство юстиції Сполучених Штатів заявило, що позов телеканалу CNN проти президента Дональда Трампа через позбавлення акредитації репортера Джима Акости є безпідставний. У Мінʼюсті вважають, що Білий дім і, зокрема, сам президент мають право вирішувати, яких журналістів допускати на прес-конференції.

У Запоріжжі чоловік кинув вибухівку в перехожих

У Запоріжжі ввечері 14 листопада невідомий кинув вибуховий пристрій у людей і втік. В результаті постраждали троє чоловіків — студент і двоє працівників підприємств. Їх доставили до лікарні. У місті та області оголошено поліцейську операцію «Сирена», зловмисника розшукують. Потерпілі не мають стосунку до політичних партій, криміналітету чи бізнесу. Кримінальне провадження почали за ознаками замаху на умисне вбивство.