«Опозиційна платформа — За життя» висунула Рабіновича кандидатом у президенти. Але він відмовився

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Опозиційна платформа — За життя» висунула Рабіновича кандидатом у президенти. Але він відмовився

Гонтар Володимир / УНІАН

«Опозиційна платформа — За життя» висунула єдиним кандидатом на виборах президента нардепа Вадима Рабіновича.

Нардеп повідомив, що рада платформи висунула його єдиним кандидатом 14 листопада, проте він вирішив відмовитися від ідеї балотуватися. Рабінович додав, що рада «Опозиційної платформи — «За життя» найближчим часом обере нового кандидата і представить його громадськості.

Нардеп заявив, що майбутній президент має бути «арбітром» у питанні православної церкви в Україні, тому він, як людина, яка сповідує іудаїзм, «не має морального права» вирішувати це питання.

Крім того, нардеп заявив, що обвʼязково очолить виборчий список «Опозиційної платформи — За життя» на наступних парламентських виборах.

  • 9 листопада співголова фракції «Опоблок» Юрій Бойко і нардеп та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович домовилися про створення «Опозиційної платформи — За життя», в межах якої партії планують обʼєднати зусилля на президентських і парламентських виборах.
  • Лідери обʼєднання не розповіли, скільки народних депутатів приєднаються до нової платформи, зазначивши лише, що це ті члени фракції, які були присутні при підписанні меморандуму.
  • При цьому депутат «Опозиційного блоку» Вадим Новинський стверджує, що Юрію Бойку не доручали домовлятися про співпрацю з партією «За життя»