Підпали, продаж зброї і обстріл «Київміськбуду» з гранатомета. У Києві затримали небезпечну банду

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Підпали, продаж зброї і обстріл «Київміськбуду» з гранатомета. У Києві затримали небезпечну банду

Пресслужба прокуратури Києва

Прокуратура, СБУ та Нацполіція викрили та затримали членів небезпечної банди, яких підозрюють у вчиненні щонайменше 8 резонансних злочинів у Києві, повідомляє столична прокуратура.

До складу злочинного угруповання входило вісім осіб віком від 21 до 46 років, вони служили у військових підрозділах або мали навички поводження зі зброєю. Упродовж 2018 року члени банди вчинили у Києві низку озброєних нападів на підприємства та установи, щоб перешкодити їхній діяльності.

У квітні вони здійснили серію нападів на будівлі компанії «Київміськбуд». Члени банди підпалювали їх і навіть обстрілювали з реактивної протитанкової зброї (РПГ). У червні-жовтні вони на замовлення невстановлених осіб підпалили торговельні павільйони на вул. Декабристів та кіоски на вул. Срібнокільській, шість автомобілів на проспекті П. Григоренка та елітне авто на бульварі Лесі Українки. Крім того, на замовлення вони брали участь у рейдерському захопленні приватного підприємства.

Також організатор і члени банди вивозили з зони проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі РПГ і боєприпаси для продажу. Вони влаштовували «закладки» у лісопосадці і надавали їх координати покупцям після оплати. Продали вони не менше 10 реактивних протитанкових гранат РПГ-22 та РПГ-26.

У них вилучили автоматичну вогнепальну зброю, 5 пістолетів, глушники до вогнепальної зброї, приціли, велику кількість набоїв, засоби зв’язку, банківські картки, наркотичні речовини. Усім членам банди оголошено про підозру у бандитизмі (ст. 257 Кримінального кодексу), вони заарештовані.