Головний рабин України назвав працівників НАБУ, які стежили за центральною синагогою

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Головний рабин України назвав працівників НАБУ, які стежили за центральною синагогою

Фото УНІАН

Головний рабин України Моше Реувен Асман стверджує, що «з ймовірністю 99,97%» вдалося встановити особи співробітників Національного антикорупційного бюро, які стежили за центральною синагогою в Києві. Про це він написав у Facebook.

Асман зазначив, що хоча відео стеження, опубліковане в ЗМІ, не повні, за допомогою ізраїльських колег фото та відеозаписи перевірили. «Використовуючи метод розпізнавання осіб і образів новітньою системою ANYVISION, було встановлено, що представлені фото з імовірністю 99,97% відповідають таким громадянам: Корбан Ярослав Ігорович... і Данчишина Ірина Миколаївна», — зазначив він.

Згідно з деклараціями за 2017 рік на веб-сайті Національного агентства з запобіганню корупції, обидві ці людини працювали в НАБУ. Також експертиза встановила IP-адреси, з яких атакували системи безпеки і тимчасово відключали відеоспостереження в синагозі.

Рабин додав, що для безпеки країни та забезпечення прав громадян «ми готові прийняти пропозиції про зустріч з усіма компетентними особами». «Зазначена ситуація вже взята на контроль на найвищому національному та міжнародному рівні», — підкреслив він.