Угода про Brexit: однопартійці збираються висловити недовіру премʼєру Великої Британії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Угода про Brexit: однопартійці збираються висловити недовіру премʼєру Великої Британії

EU2017EE / Flickr

Члени Консервативної партії Великої Британії почали збирати підписи за те, щоб висловити вотум недовіри лідеру політичної сили і премʼєр-міністру Терезі Мей, повідомила в Twitter Шерілл Мюррей, парламентарій від Консервативної партії.

«Я втратила довіру до політики премʼєр-міністра щодо Brexit і тому написала листа голові Комітету 1922 з проханням провести голосування про її лідерство», — зазначила Мюррей. Їй не подобається, що за проектом угоди про Brexit Велика Британія має зобовʼязання перед Європейським Союзом на невизначений час.

Комітет 1922 — група Консервативної партії в Палаті громад Великої Британії. На ньому щотижня зустрічаються парламентарії від цієї партії, щоб обговорити поточні питання і скоординувати позиції. Крім того, цей комітет має повноваження висловити вотум недовіри лідеру партії. Проте щоб це питання поставили на голосування, потрібні звернення від 15% парламентаріїв від Консервативної партії (зараз — від 48 осіб).

Лист про недовіру Мей уже написав і впливовий член партії Джейкоб Ріс-Могг, але скільки всього депутатів виступили за розгляд вотуму недовіри, поки не відомо.