Вночі: комітет Генасамблеї ООН схвалив резолюцію щодо Криму, у Британії шукають переможця лотереї на $97 млн, а Нью-Йорк паралізував снігопад

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Комітет Генасамблеї ООН схвалив проект резолюції щодо Криму

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив оновлений проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна». У документі вперше перелічено імена українців-політичних в’язнів Кремля. За нього проголосували 67 країн, проти — 26, утрималися — 82. Проект спрямують на розгляд Генеральної асамблеї ООН. Голосування очікують у грудні цього року.

У Криму — масові обшуки у Свідків Єгови

В анексованому Росією Криму ФСБ проведа масові обшуки та затримання Свідків Єгови в місті Джанкой. Як повідомив журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк, обшуки проходять за 30 адресами. Затримано керівника колишньої місцевої організації Свідків «Сиваш» Сергій Філатов. «Сиваш» функціонувала з 2015 до 2017 року.

У Британії шукають переможця лотереї на £76 млн

В окрузі Бостон і Скегнес у Великій Британії шукають власника виграшного лотерейного квитка EuroMillions на £76 млн (майже $97 млн). Переможець угадав пʼять основних та два додаткові номери лотереї. Розіграш відбувся ще 2 листопада, проте щасливчик так і не повідомив про себе. Якщо власник квитка не заявить про себе до 1 травня 2019 року, то цей приз стане найбільшим джек-потом у країні, на який ніхто не заявив своїх прав.

На пожежах у Каліфорнії різко зросла кількість зниклих безвісти

Кількість жертв природних пожеж в американському штаті Каліфорнії вже становить 66 осіб. При цьому кількість зниклих безвісти різко зросла — з 297 до 631 людини. Влада пояснює, що ці відомості не дуже точні, тому що можуть дублювати людей з однаковими іменами та прізвищами. Площа пожежі «Кемп» в окрузі Б’ютт становить понад 566 кв. км. Полум’я знищило більше 11,8 тисяч будівель, включаючи 9,7 тисяч житлових будинків. Вогонь вдалося локалізувати на 40%.

Нью-Йорк паралізував перший сніг

Робота наземного транспорту в Нью-Йорку паралізована через снігопад. Через погану погоду стався збій у графіку руху автобусів, що спричинило величезне скупчення пасажирів в автобусному терміналі, який довелося закрити. Рух транспорту вулицями Мангеттена ускладнено. Снігоприбиральна техніка не встигає впоратися з опадами. Комунальні служби почали посипати місто технічною сіллю. Негода спровокувала зростання цін на таксі.