Девід Гокні став найдорожчим художником із нині живих. Його картину продали за рекордні $90 млн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Девід Гокні став найдорожчим художником із нині живих. Його картину продали за рекордні $90 млн

Victoria Jones - WPA Pool / Getty Images

Картину «Портрет художника (Басейн з двома фігурами)» Девіда Гокні продали на аукціоні Christieʼs у Нью-Йорку за рекордні $90 млн 315,5 тисяч.

Девід Гокні (народився 9 липня 1937 року) — англійський художник, графік і фотограф, який значну частину життя провів у США. Помітний представник поп-арту в 1960-х, вважається одним із найвпливовіших художників XX століття.

81-річний Девід Гокні став найдорожчим художником із нині живих. Аукціонний будинок оцінював картину в $80 млн, пише ВВС . Це майже в три рази більше за попередній рекорд Гокні — у травні цього року його роботу «Шосе на Тихоокеанському узбережжі і Санта-Моніка» (1990) продали за $28,5 млн на аукціоні Sothebyʼs.

«Басейн з двома фігурами» став найдорожчим з творів авторів, що назаразі живуть, проданим на аукціоні, а Гокні — найдорожчим художником.

Раніше цей титул був у 63-річного американського художника Джеффа Кунса, чия картина «Собака з повітряних кульок (помаранчевий)» з нержавіючої сталі була продана на аукціоні Christieʼs в 2013 році за $58 млн.