«Трансмарш» у Києві тривав три хвилини. Поліція припинила акцію через загрозу учасникам

Автор:
Тереза Лащук
Дата:
«Трансмарш» у Києві тривав три хвилини. Поліція припинила акцію через загрозу учасникам

Тереза Лащук / «Бабель»

«Трансмарш» у Києві тривав не більше трьох хвилин. На мітинг, приурочений до Міжнародного дня памʼяті трансгендерних людей, вийшли близько ста людей, передає кореспондент theБабеля.

Учасники акції розгорнули плакати просто біля метро «Університет». Вимагали зняти заборону для трансгендерних людей всиновляти або удочеряти дітей та включити гендерну ідентичність до переліку ознак, за якими прояви насильства мають розглядатись як злочини на ґрунті ненависті.

Також активісти зверталися до МОЗ з проханням затвердити новий клінічний протокол з медичної допомоги трангендерним людям.

Учасники простояли з плакатами біля метро «Університет» кілька хвилин.

Також у центрі Києва акцію протесту проти «Трасмаршу» влаштували організації «Християнський національний фронт» та «Традиція і порядок». Вони вийшли на мітинг навпроти Червоного корпусу КНУ ім. Тараса Шевченка, де спочатку мали збиратись учасники «Трансмаршу».

На акцію прийшла народний депутат Оксана Корчинська. Вона заявила, що є співорганізатором мітингу. За її словами, учасники вимагають не допустити «легалізацію трансгендерів». Зокрема, вони не хочуть, щоб трансгендерні люди отримали право всиновлювати/удочеряти дітей.

Через акцію правих організацій учасники «Трансмаршу» в останній момент змінили точку збору. Вони зустрілись біля метро «Університет».

Невідомі кинули димові шашки біля активістів, тому організатори «Трансмаршу» вирішили у цілях безпеки змінити формат маршу на мітинг.

Але через загрозу учасникам «Трансмаршу» поліція припинила його дочасно. Загалом акція тривала близько трьох хвилин.

  • 20 листопада вшановують людей, що загинули через трансфобію.