Під варту без застави: контрабандистові, який насмерть збив прикордонника, обрали запобіжний захід

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Під варту без застави: контрабандистові, який насмерть збив прикордонника, обрали запобіжний захід

Mikhail Tereshchenko / TASS via Getty Images

Тримання під вартою без визначення застави — такий запобіжний захід обрано слідчим суддею підозрюваному, який здійснив наїзд на прикордонника, повідомляє Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області.

Строк дії ухвали слідчого судді — 60 діб.

Зазначається, що підозрюваному інкримінується вчинення злочину, передбаченого ст. 348 Кримінального кодексу України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Також у суді зазначили, що розгляд клопотання слідчим суддею відбувся невідкладно з моменту доставляння підозрюваного до суду.

Контрабандисту, який збив на смерть прикордонника на Закарпатті, може загрожувати довічне увʼязнення. Про це у Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Ст. 348 КПК .. міра покарання за статтею — довічна тюрма. Сволота .. Але офіцера нашого не воскресиш», — написав він.

Як відомо, двох контрабандистів, які намагалися незаконно перевезти до Румунії 10 пакунків із цигарками, прикордонники затримали 15 листопада. Під час з’ясування всіх обставин невідома особа на автомобілі «Ауді» наїхала на начальника відділу прикордонної служби «Ділове» Вадима Березенського. Офіцер отримав важкі травми, його доправили до реанімаційного відділення. Чоловіка, який збив прикордонника, затримала поліція. Ним виявився 34-річний житель Рахова.