Розбили окуляри і порадили їхати додому. Радикали на «Трансмарші» напали на канадського журналіста

Дата:

Канадський журналіст Майкл Колборн постраждав у бійці під час «Трансмаршу» в Києві. Про це в Twitter повідомив його колега — журналіст «Радіо Свобода» Крістофер Міллер.

«Журналіст @ColborneMichael отримав удар кулаком в обличчя і порізи від розбитих окулярів. Під час висвітлення сьогоднішнього мітингу за права трансгендерів на нього напали ультраправі радикали», — написав Міллер.

Колборн також підтвердив напад у своєму Twitter з хештегом #загроза. За його словами, напад на марш щодо захисту прав трансгендерів демонструє, що в Україні є «серйозні проблеми з праворадикалами».

«Один з нападників порадив мені їхати на батьківщину, як тільки зрозумів, що я іноземець», — додав журналіст.

Як повідомляв кореспондент theБабеля, «Трансмарш» тривав не більше трьох хвилин. На нього вийшли близько ста осіб .Учасники вимагали зняти заборону для трансгендерних людей всиновлювати чи удочеряти дітей та включити гендерну ідентичність до переліку ознак, за якими прояви насильства мають розглядатися як злочини на ґрунті ненависті.

Праворадикальні активісти намагалися зірвати проведення маршу — вони кидали в бік учасників акції димові шашки і розпилювали газовий балончик у бік двох дівчат.