NYT: Цукерберг годину відповідав на незручні запитання співробітників Facebook, використовував лайку

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
NYT: Цукерберг годину відповідав на незручні запитання співробітників Facebook, використовував лайку

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

Засновник компанії Facebook Марк Цукерберг дав для співробітників відеоконференцію, яка транслювалася в офісах соцмережі по всьому світу. Спілкування тривало годину, пише The New York Times. Видання посилається на трьох співробітників компанії, які не побажали відкрити свої імена, оскільки розмова була закритою. Вони повідомили, що Цукербергу довелося відповісти на різні питання — починаючи від поведінки Facebook під час останніх скандалів, закінчуючи тим, як компанії впоратися з постійним витоком у пресу того, що відбувається всередині неї.

Твердження, що компанія Facebook намагалася «щось прикрити», було неправдою, запевняв Цукерберг. За даними New York Times, він використовував у своїх відповідях лайку. Деякі працівники компанії відреагували на це негучними оплесками.

Цукерберг також сказав співробітникам, що критика, з якою компанія зіткнулася за цей час, є заслуженою і важливою, особливо в частині безпеки виборів, модерації контенту і дезінформації, зазначили співрозмовники видання.

Багато питань стосувалося моральних аспектів, зокрема моралі самих співробітників Facebook, пише газета. На питання про те, що буде з працівниками, які допускають витік у ЗМІ, Цукерберг ясно дав зрозуміти, що Facebook безперечно звільнить людей, які розмовляли з NYT та іншими виданнями. Але коли один із співробітників запитав, чи випустить компанія звіт про те, скільки саме «стукачів» Facebook знайшов у своїх лавах і звільнив, Цукерберг «зменшив оберти». Причиною витоків, сказав він, зазвичай бувають «питання моралі».