У США виходить серіал про роман Білла Клінтона та Моніки Левінськи. В ньому 20 серій

Дата:
У США виходить серіал про роман Білла Клінтона та Моніки Левінськи. В ньому 20 серій

A&E

18 листопада у США відбудеться премʼєра серіалу про секс-скандал 1998 року з президентом США Біллом Клінтоном та його стажисткою Монікою Левінськи. Про це пише The Guardian.

Проект «Справа Клінтона» підготував американський канал A&E docuseries і студія Jigsaw Production. У ньому буде 20 серій. В основу фільму увійшло 20-годинне інтервʼю Левінськи, розмови з її батьками, свідчення колишнього старшого помічника Клінтона Сідні Блюменталь і колишнього адвоката Клінтона Боба Беннетта.

Сам Білл Клінтон і його дружина Гілларі заявили, що знають про вихід фільму, але не братимуть участі в його створенні.

На думку Левінськи, вихід серіалу і перегляд історії 20-річної давнини допоможуть їй звільнитися від переживань і поставлять крапку в скандалі.

«Прощавай, скандал і «справа Левінськи», — заявила Моніка в коментарі Vanity Fair. — Я думаю, 20 років достатньо, щоб нести цю мантію».

У тизерному ролику, який вийшов перед премʼєрою серіалу, вона згадує про стосунки та невдалі спроби зберегти цю історію в таємниці: «Ми обоє були обережні. Але обережні недостатньо».

Левінськи почала роботу в Білому домі в 1995 році як стажист. Через три роки — у 1998 році — вибухнув політичний скандал. Стало відомо про сексуальні стосунки між 49-річним президентом США Біллом Клінтоном і 22-річною Левінськи. Розслідування привело до спроби імпічменту президента Клінтона, крім того, його оштрафували на $90 тис. за надання неправдивих свідчень.