Вночі: у Румунії знайшли викрадену картину Пікассо, у Мексиці помер відомий наркобарон, а в Болгарії протестують проти високих цін на пальне

Дата:

У Румунії знайшли викрадену картину Пікассо

У Румунії знайшли викрадену з музею в Роттердамі (Нідерланди) у 2012 році картину Пабло Пікассо «Голова Арлекіна» (Tête d Arlequin). Вартість полотна оцінюють у €800 тисяч. За даними правоохоронців, двоє громадян Нідерландів приїхали до голландського посольства в Бухаресті та заявили про знайдену картину на південно-сході країни. Зараз картина під охороною і повинна пройти експертизу.

У Македонії понад тисячу людей мітингували проти зміни назви країни

Більше тисячі людей мітингували у столиці Македонії Скоп’є проти угоди з сусідньою Грецією щодо зміни назви країни. Учасники зібрались перед будівлею парламенту 18 листопада. Уряд Македонії 2 листопада схвалив проект змін до конституції, які передбачають перейменування країни на Північну Македонію. Тепер пакет правок передадуть до парламенту для імплементації. Орієнтовно це станеться у січні наступного року.

У Болгарії тисячі людей протестують проти високих цін на пальне

У Болгарії тисячі людей взяли участь у протестах проти підвищення цін на паливо. Демонстранти 18 листопада заблокували своїми автомобілями обидва автобани, що ведуть від столиці країни Софії до Чорного моря, а також перевал у горах Стара Планина. Також було ускладнено рух на пунктах пропуску через кордони з Туреччиною і Грецією. Учасники протестів на вулицях столиці виступили з критикою збільшення податків для власників старих автомобілів і засудили низький рівень життя в країні. Демонстранти вимагали відставки уряду і «зміни системи». Акції протестів відбулися і в інших містах Болгарії.

У Мексиці помер відомий наркобарон

Diario Presencia / Flickr

Мексиканський наркобарон Ектор Бельтран Лейва помер 18 листопада внаслідок інфаркту. Йому було 56 років. Ектор Бельтран Лейва був одним із лідерів картелю «Бельтран Лейва», одного з найбільших у Мексиці. У 2014 році злочинця зловили, а в 2016-му мексиканська влада погодилися видати його США, проте потім це рішення було скасовано.

Кількість жертв пожеж у Каліфорнії зросла до 80 осіб

Кількість жертв природних пожеж в американському окрузі Б’ютт на півночі Каліфорнії зросла з 76 до 77 осіб. Загальна кількість загиблих у пожежах склала 80 людей. При цьому кількість зниклих безвісти, навпаки, скоротилася з майже 1,3 тис. до менш ніж однієї тисячі осіб.