Німеччина заборонить вʼїзд 18 чиновникам Саудівської Аравії, причетним до вбивства Хашоггі

Дата:
Німеччина заборонить вʼїзд 18 чиновникам Саудівської Аравії, причетним до вбивства Хашоггі

Ahmet Bolat / Anadolu Agency/Getty Images

Німеччина заборонить вʼїзд на свою територію для 18 громадян Саудівської Аравії, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє Reuters .

Представник міністерства закордонних справ Німеччини сказав, що заборони на вʼїзд отримали 15 членів загону, збвинуваченого у скоєнні вбивства, та ще троє підозрюваних в організації злочину.

Дипломат не відповів на питання, чи потрапив до переліку персон нон-грата спадкоємний принц Мохаммед бін Салман, обвинувачений розвідкою Сполучених Штатів у тому, що він замовив вбивство журналіста.

• Журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Спочатку влада Саудівської Аравії заявляла, що злочин став результатом раптової бійки, але потім визнала, що вбивство Хашоггі було навмисним.

• За версією турецьких слідчих, Хашоггі задушили відразу після входу в будівлю генконсульства, а потім його тіло розчленували й розчинили в кислоті.

• The Washington Post 16 листопада повідомила, що ЦРУ дійшло висновку про те, що наказ про вбивство Хашоггі віддав безпосередньо спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман.