Вибори-2019: націоналісти висунули єдиним кандидатом екс-віце-спікера Ради Кошулинського

Дата:
Вибори-2019: націоналісти висунули єдиним кандидатом екс-віце-спікера Ради Кошулинського

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Націоналісти висунули єдиним кандидатом на вибори президента у 2019 році колишнього віце-спікера Верховної Ради та екс-нардепа від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.

Під спільною заявою підписалися: ВО «Свобода» (лідер — Олег Тягнибок), «Правий Сектор» (голова – Андрій Тарасенко), Організація українських націоналістів (голова — Богдан Червак), Конгрес українських націоналістів (голова — Степан Брацюнь) та «С14» (лідер руху — Євген Карась).

У заяві зазначається, що обрали Кошулинського, бо необхідно «зупинити наступ реваншистських сил на президентських та парламентських виборах» і «лише націоналісти є тими, хто здатен зупинити агентуру Кремля».

Про підтримку Руслана Кошулинського заявив також провідник національного руху «ДІЯ» Дмитро Ярош.

  • Кошулинський очолював центральний виборчий штаб партії ВО «Свобода» під час парламентських виборів у 2012 році. З грудня 2012 до листопада 2014 року був заступником голови Верховної Ради. З листопада 2015 — депутат Львівської обласної ради.
  • 14 жовтня 2018 року «Свобода» обрала Кошулинського єдиним кандидатом у президенти на виборах 2019 року. Лідер партії Олег Тягнибок вирішив не брати у них участі.