У Чикаго ліфт із пасажирами зірвався і пролетів 84 поверхи. Всі вижили

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

В одному з найвищих хмарочосів Чикаго через поломку ліфт із пасажирами зірвався і пролетів 84 поверхи, повідомляє CBS News.

Шість осіб, включно з вагітною жінку, сіли в ліфт на 95 поверсі, де розташовано ресторан. Вони почули шум, і кабіна почала стрімко опускатися. «Спочатку я думав, що ми помремо. Ми поїхали вниз, а потім я відчув, що ми падаємо і почув шум», — розповів один із пасажирів, Хайме Монтемайор.

За словами його дружини Мани Кастільо, у якийсь момент у ліфт почало сипатися щось дрібненьке, схоже на пил, і кабіна зупинилася. Як вона дізналася пізніше, це було в районі 11 поверху. Рятувальникам довелося розбити стіну, щоб дістатися до людей, а на те, щоб витягнути їх, знадобилося близько трьох годин. Ніхто із пасажирів не отримав серйозних травм і не був госпіталізований.

Ліфт зірвався тому, що обірвався один із тросів, які його тримали. Проте не зрозуміло, чому інші троси не компенсували обрив, як і те, чому кабіна раптово зупинилася. На час розслідування ліфт, що зірвався та два інших закрили.

100-поверховий хмарочос 875 Норт Мічиган авеню, який до 2018 року називався Центр Джона Хенкока, входить в десятку найвищих будівель США і 50 найвищих будівель світу.