У Києві заблоковано рух громадського транспорту через протест водіїв авто з єврономерами

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Києві заблоковано рух громадського транспорту через протест водіїв авто з єврономерами

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

У Києві власники автомобілів на іноземній реєстрації заблокували рух громадського транспорту, повідомляє комунальне підприємство «Київпастранс» на сторінці у Facebook.

«Авто з іноземними номерами заблокували рух громадського транспорту. Введено оперативний стан: курсування без дотримання графіка руху — на автобусних маршрутах №№ 24, 62, 55. Враховуйте це, будь ласка, при плануванні поїздок», — йдеться в повідомленні.

З 8:50 автобуси маршрутів 24 та 62 курсують до ст. м. «Арсенальна» та до Європейської площі. Автобус №55 курсує через бульвар Лесі Українки.

  • 20 листопада власники автомобілів з єврономерами почали безстрокову «акцію громадянської непокори» ,вимагаючи знизити акцизи на розмитнення машин з іноземною реєстрацією.
  • З самого ранку водії зібралися під стінами Верховної Ради, зупиняючи свої авто уздовж вулиці Грушевського і до Європейської площі. Також власники машин з литовськими номерами з 19 на 20 листопада заблокували прикордонні переходи «Нова Гута — Нові Яриловичі» на кордоні з Білоруссю.
  • Проведення акції анонсували у 46 містах України. Також організатори опублікували карту обмеження руху в різних регіонах країни.