Рух Яроша «Дія» створить нову політсилу. Кандидатуру Кошулинського в президенти він не підтримує

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Рух Яроша «Дія» створить нову політсилу. Кандидатуру Кошулинського в президенти він не підтримує

Wikipedia

Національний рух «ДІЯ», який очолює Дмитро Ярош, вирішив створити нову політичну платформу, йдеться у заяві руху.

«Ми готові брати на себе відповідальність за державу та оголошуємо про створення нової політичної платформи. Рішення було ініційовано та одноголосно підтримано на зібранні координаторів осередків «ДІЯ» з усієї України 19 листопада 2018 року у Києві», — повідомила «ДІЯ».

Рух хотів підтримати кандидатуру Яроша на виборах президента в березні 2019 року, але він вирішив «зосередити свої зусилля на збройній боротьбі проти російської агресії як командувач Української добровольчої армії». «Тому сьогодні ми не підтримуємо жодної іншої кандидатури. Рішення про підтримку чи не підтримку буде нами прийнято після офіційної реєстрації кандидатів», — наголосили в «ДІЇ».

  • 19 листопада націоналістичні сили ВО «Свобода», «Правий Сектор», Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів та «С14» висунули єдиним кандидатом на вибори президента колишнього віце-спікера Верховної Ради та екс-нардепа від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського. Вони також заявили, що кандидатуру Кошулинського підтримує Ярош.