Вночі: збірна України внічию зіграла з Туреччиною, спецпрокурору Мюллеру передали свідчення Трампа у справі Росії, а ООН закликали реформувати Раду Безпеки

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Адвокати передали спецпрокурору Мюллеру письмові свідчення Трампа у справі Росії

Jabin Botsford / The Washington Post via Getty Images

Адвокати президента США Дональда Трампа надали спецпрокурору Роберту Мюллеру письмові відповіді глави держави на питання про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Ця частина допиту стосувалася загальних тем. Зокрема, Трамп відповів на питання: «Чи координувалась його передвиборна кампанія Росією?» і «Чи перешкоджав він правосуддю?». Минулого тижня Трамп заявив журналістам, що відповідає на всі питання Мюллера самостійно. Спецпрокурор Мюллер займається розслідуванням імовірного втручання Росії в президентські вибори 2016 року в США і звʼязків між передвиборчим штабом Трампа і РФ.

Україна закликала ООН реформувати Раду Безпеки

Радбез ООН у нинішньому вигляді не може гарантувати мир та безпеку в сучасних конфліктах та має бути по-справжньому реформований, інакше люди продовжать гинути через безсилля цього впливового механізму ООН. З такою заявою виступив 20 листопада радник постійного представництва України при ООН Едуард Фесько. Він наголосив, що Україна вкотре заявляє про свою відкритість для обговорення всіх прогресивних варіантів та нових підходів реформи РБ ООН, спрямованих на раціоналізацію та результат.

Збірна України внічию зіграла з Туреччиною

Facebook / Football Federation of Ukraine

Збірна України внічию зіграла в товариському матчі з Туреччиною. Гра проходила в Антальї та закінчилась з рахунком 0:0. У господарів поля була незначна перевага, але забити голи українцям вони не змогли. У кінцівці першого тайму мʼяч опинився у воротах збірної України, але арбітр зафіксував фол і гол не зарахували.

Суд продовжив на 4 місяці строк розслідування замаху на активіста Михайлика

Київський райсуд Одеси на 4 місяці продовжив термін досудового розслідування у справі замаху на одеського активіста Олега Михайлика. Тепер слідство може тривати до 24 січня 2019 року. За даними правоохоронців, на Михайлика напали ввечері 22 вересня. Злочинці вистрілили в потерпілого з вогнепальної зброї та втекли. Внаслідок цього активіст отримав важке поранення. Через кілька днів поліція затримала трьох громадян Грузії, яких підозрюють у замаху.

У Раді Європи заявили про надзвичайно високу бідність дітей

У Раді Європи закликають країни-члени докласти зусиль для покращення добробуту дітей. Зазначають, що неприйнятно високий рівень бідності серед дітей у країнах означає порушення їхніх прав людини. Тому країни-члени РЄ повинні приділяти пріоритетну увагу політиці щодо дітей, щоб поліпшити їхній добробут та забезпечити можливості на майбутнє.

У Черкасах суд змінив запобіжний захід обвинуваченому в організації вбивства журналіста Сергієнка

Обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику суд в Черкасах змінив запобіжний захід з «тримання під вартою із можливістю внесення застави» на «тримання під вартою без такої». Засідання суду завершилося близько 1:00 21 листопада. Також зачитана суддею ухвала зобов’язує начальника СІЗО, у якому перебуває Мельник, забезпечити йому негайне медичне обстеження та проведення лікування на основі висновку лікарів. Клопотання прокуратури щодо залишення під вартою Віктора Горбенка, обвинуваченого у викраденні журналіста Сергієнка, суд не розглянув.