Журналісти дізналися подробиці життя українського дипломата Прокопчука, чий брат з Росії може стати главою Інтерполу

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Журналісти дізналися подробиці життя українського дипломата Прокопчука, чий брат з Росії може стати главою Інтерполу

Синиця Олександр / УНІАН

Журналісти дізналися подробиці життя у Відні українського дипломата Ігоря Прокопчука, який є рідним братом генерала поліції Росії Олександра Прокопчука — претендента на посаду глави Інтерполу. Як повідомляє ТСН, дружина українця співає в хорі Московського патріархату, а діти закінчили школу при російському посольстві.

«Журналісти з’ясували, що дружина Ігоря Прокопчука Оксана у Відні як на роботу ходить до церкви Московського патріархату, де співає в хорі. Діти ж дипломата у Відні закінчили школу при російському посольстві, а син навіть зробив фото на пам’ять поруч з будівлею. У соцмережах він викладав світлини зі зброєю та карикатурами на Путіна. Фото з батьком-дипломатом немає», — йдеться в статті.

Прокопчук, який усе життя пропрацював держчиновником, і в якого дружина, кажуть, з простої родини, декларує чималі статки: 135 тисяч євро готівкою і 100 тисяч доларів на банківських рахунках. Офіційно в родини бізнесу немає, є лише дві скромні квартири в Києві. Консьєрж каже, що дипломат це житло здає в оренду.

Водночас у Міністерстві закордонних справ Прокопчука характеризують як професіонала з проукраїнськими поглядами. Його цінують і поважають в ОБСЄ.

«Це має більше хвилювати російську ФСБ, адже мати такого родича, як Ігор Прокопчук, це ще той компромат. Для українських реалій є честю бути колегою або навіть знайомим посла Прокопчука», — заявив заступник глави МЗС України Сергій Кислиця.

Сам дипломат свій родинний зв’язок поки що не коментує, проте у приватних розмовах із нардепами він сказав, що з братом останні п’ять років начебто не спілкується.