Мітингувальники з «єврономерами» закінчили «акцію непокори». Збираються йти до Порошенка

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Мітингувальники з «єврономерами» закінчили «акцію непокори». Збираються йти до Порошенка

Марієнко Андрій / УНІАН

Представники спільноти «Авто Євро Сила» оголосили про припинення безстрокової «акції громадянської непокори» і блокування доріг. Про це повідомили представники спільноти на мітингу під Верховною Радою

«Зараз ми вимушені призупинити нашу акцію під стінами Верховної Ради. Сьогодні вже тут сенсу стояти немає, немає сенсу стояти ні в областях, ні на дорогах, ні на кордонах», — заявив керівник «Авто Євро Сили» Олег Ярошевич.

Він подякував усім, хто брав участь в акції і наголосив, що депутати парламенту і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков продемонстрували «ставлення до людей», коли не виконали вимоги протестувальників.

За словами Ярошевича, 21 листопада автомобілісти не блокували дороги, а лише «обмежували рух», і не хочуть допустити сутички з поліцією.

Співзасновник «Авто Євро Сили» Олександр Чернявський повідомив, що тепер її учасники чекатимуть, поки законопроект про розмитнення іноземних авто підпише спікер парламенту Андрій Парубій і передасть його на підпис президенту Петру Порошенку. Учасники акції сподіваються, що президент скористається правом вето і надішле документ на доопрацювання. «Після того, як ми отримаємо підпис Парубія, ми зможемо оголосити про наступну нашу акцію і вимогу до президента», — сказав він.

Учасників акції обіцяють повідомити про подальші кроки згодом.

  • Акція власників авто з єврономерами почалася 20 листопада. Через протести були перекриті дороги в 13 областях України, а також центр Києва.
  • За даними Нацполіції, 21 листопада більше 1000 машин з єврореєстрацією блокують траси в усій Україні.
  • У Нацполіції вже розпочали 5 кримінальних проваджень за фактом блокування доріг в Україні. Аваков заявив, що лояльність до «євробляхерів» закінчилася, і доручив розблокувати всі траси.