Гройсман запропонував «підсвітити» дітей на дорогах у вечірній час

Дата:
Гройсман запропонував «підсвітити» дітей на дорогах у вечірній час

Varshesh Joshi / Unsplash

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман запропонував українським дітям носити одяг зі світловідбиваючими елементами у вечірній час, щоб підвищити безпеку на дорогах. Про це премʼєр заявив на засіданні Кабміну, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я б хотів сьогодні вийти з ініціативою і доручити Міністерству інфраструктури, щоб ми подумали, яким чином ми можемо забезпечити дітей такими спеціальними засобами світловідбиваючими, щоб їх було помітно у вечірній час», — заявив Гройсман.

За його словами, щоб діти були помітні на дорогах, їх треба забезпечити спеціальними наборами зі світловідбиваючими елементами.

Носити світловідбиваючий жилет водіїв зобовʼязують у деяких країнах ЄС. В Австрії його слід надіти, якщо ви вийшли з машини вночі на узбіччя дороги, знаходитесь на проїжджій частині або резервній смузі. У Бельгії таке саме правило діє і для водіїв мотоциклів. Штраф за порушення може сягати €1000.

В Угорщині світловідбиваючі жилети обовʼязкові, зокрема для пішоходів і велосипедистів на проїжджій частині, а в Польщі та Чехії таких вимог немає.