Комітет Ради підтримав призначення Маркарової міністром фінансів і проект бюджету. Рішення приймали до самого ранку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Комітет Ради підтримав призначення Маркарової міністром фінансів і проект бюджету. Рішення приймали до самого ранку

Міністерство фінансів України

Комітет з питань бюджету Верховної Ради підтримав призначення Оксани Маркарової на посаду міністра фінансів.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко на своїй сторінці у Facebook.

Також комітет рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроект №9000 «Про Державний бюджет України на 2019 рік». Члени комітету ухвалили рішення близько 4:30 ранку 22 листопада, розпочавши розглядати проект бюджету о 15:30 попереднього дня.

  • Раніше премʼєр-міністр Володимир Гройсман запропонував парламенту затвердити Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів, а депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірину Фріз — міністром у справах ветеранів. Премʼєр також запропонував нардепам розглянути заяву Тараса Кутового про відставку з посади міністра аграрної політики і продовольства.
  • Маркарова з березня 2015 року займала крісло заступника міністра фінансів — керівника апарату міністерства фінансів. У квітні 2016 року вона стала першим заступником міністра фінансів. З 8 червня 2018 року, після відставки Олександра Данилюка, Маркарову призначили в. о. міністра.
  • 18 жовтня Рада схвалила за основу висновки та пропозиції до проекту закону «Про державний бюджет на 2019 рік». Після цього документ передали на розгляд Кабінету міністрів. Міністерство фінансів доопрацювало проект до другого читання та скерувало його до парламенту. Рада планує розглянути проект держбюджету у другому читанні сьогодні, 22 листопада.