Індичка, яка рухається сама собою. Користувачі Reddit спантеличені новою оптичною ілюзією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У соцмережах зʼявилася чергова оптична ілюзія, на якій шкіра індички рухається сама собою, пишуть Medialeaks .

Користувач Reddit з ніком Dently 21 листопада поділився відео, на якому виявив дивну оптичну ілюзію. В одному з кулінарних роликів товарів для гриля демонструється покрокова інструкція приготування індички до Дня подяки. Кухар спочатку робить спеціальний розсіл для неї, потім все змішує та готує страву на грилі.

Як пише користувач, щоб побачити оптичну ілюзію, потрібно невідривно дивитися у центр розсолу, що крутиться в каструлі. Так потрібно робити, доки не зміниться кадр, на якому зʼявиться індичка. Відразу починає здаватися, ніби шкіра індички розповзається сама собою.

За добу пост набрав понад 700 коментарів. Один з користувачів пояснив цю ілюзію «ефектом водоспаду». «Коли ви дивитеся довгий час на щось, що рухається в одному напрямку, нейрони, які фіксують рух у цьому напрямку, втомлюються. Потім, коли ви переводите погляд на щось нерухоме, нейрони, які відповідають за рух у протилежному напрямку, більш активні, ніж втомлені нейрони. І тому вони змушують вас сприймати рух у протилежному напрямку», — написав користувач з ніком oktofeellost.