Рада закріпила в Кримінальному кодексі відповідальність за водіння у пʼяному стані. Штрафи збільшать до 51 тисячі гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада закріпила керування автомобілем у стані спʼяніння у Карному кодексі, збільшивши штраф до 51 тис. грн, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За відповідний законопроект проголосували 239 народних депутатів. Документ закріплює відповідальність за керування транспортом у стані спʼяніння у Кримінальному кодексі, роблячи його кримінальним вчинком. Порушнику загрожуватиме штраф від 17 до 34 тис. грн і заборона керувати транспортом до трьох років. Штраф при повторному порушенні — до 51 тис. грн із забороною керувати від 2 до 3 років.

Згідно з повідомленням, такі правопорушення (кримінальні вчинки) будуть розслідувати у формі дізнання зі спрощенням процедури. Її термін скоротять до не більш ніж 72 годин з моменту повідомлення особі про підозру або затримання. В інших випадках процедура триватиме до одного місяця. Закон набирає чинності з 1 січня 2020 року.