Глобальне потепління: парникових газів в атмосфері стало рекордно багато

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Глобальне потепління: парникових газів в атмосфері стало рекордно багато

Petter Rudwall / Unsplash

У 2017 році концентрація в атмосфері газів, які призводять до глобального потепління, досягла нової найвищої позначки, пише ВВС.

Згідно з останнім звітом Всесвітньої метеорологічної організації, хоча зростання кількості парникових газів у 2017 злегка сповільнилося в порівнянні з 2016 роком, немає ознак того, що їх стає менше.

Якщо за підсумками 2016 року середня концентрація вуглекислого газу в атмосфері становила 403,3 частини на млн (у кожному кубометрі повітря 403,3 мл займає вуглекислий газ), то за підсумками 2017 року — 405 частин на млн. Таким чином, кількість вуглекислого газу зросла вже на 46% порівняно з доіндустріальним періодом (до 1750 року).

«В останній раз на Землі була сумірна концентрація вуглекислого газу 3—5 мільйонів років тому, коли температура була на 2—3 градуси теплішою, а рівень моря — на 10—20 метрів вищим, ніж зараз», — каже Генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

В організації зазначають, що поки заходи щодо боротьби із глобальним потеплінням не приносять відчутного ефекту, при цьому збільшення концентрації парникових газів може впливати на атмосферу сотні років.