Клінтон порадила ЄС обмежити наплив мігрантів, бо це «розпалює полумʼя»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Клінтон порадила ЄС обмежити наплив мігрантів, бо це «розпалює полумʼя»

Marc Nozell / Flickr

Країнам Європейського союзу потрібно обмежити масштаби імміграції для боротьби зі зростаючим правим популізмом вважає екс-кандидат у президенти США Хілларі Клінтон, передає The Guardian.

«Думаю, що Європа повинна розібратися з проблемою міграції, оскільки це те, що розпалює полумʼя», — заявила вона в інтервʼю британській газеті. На її думку, масштабний наплив біженців викликав обурення виборців і став однією з причин обрання Дональда Трампа президентом США, а також рішення Великої Британії про вихід зі складу ЄС.

Екс-кандидат у президенти США пояснила, що іммігрантів використовували як засіб для досягнення політичних цілей і як символ помилкової політики урядів. «Я захоплююся дуже благородними і гуманними принципами, якими керуються, насамперед, такі лідери, як Ангела Меркель, але думаю, що слід сказати — Європа вже зробила свій внесок», — заявила Клінтон.

На її думку, європейці повинні однозначно заявити, що вони не в змозі продовжувати надавати мігрантам притулок. «Якщо ми не вирішимо проблему міграції, вона буде і далі дестабілізувати політичну ситуацію», — впевнена Клінтон.