Зіткнення в Парижі: поліція затримала 35 осіб, восьмеро отримали поранення

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Зіткнення в Парижі: поліція затримала 35 осіб, восьмеро отримали поранення

Arnold Jerocki / Getty Images

Французька поліція затримала 35 учасників протесту проти підвищення цін на пальне, які брали участь у заворушеннях у Парижі, повідомляє BFMTV.

У суботу в Парижі зібралися близько 8 тис. учасників акції протесту, з них близько 5 тис. — в районі Єлисейських полів. Вони вирішили вирушити до урядових будівель, зокрема до резиденції президента — Єлисейського палацу. Однак поліція почала їх блокувати і застосувала водомети та сльозогінний газ. У відповідь протестувальники заходилися робити барикади з лавок, стільців та інших підручних предметів.

Вони кидали в поліцейських петарди, димові шашки і каміння з розібраної бруківки. Пізніше підпалили деякі барикади, вогонь з однієї з них перекинувся на кавʼярню Paul, в районі Тріумфальної арки. В результаті сутичок затримано 35 осіб, 22 людей помістили під варту. Вісім чоловік, серед них і двоє жандармів, отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер звинуватив лідера ультраправих Марін Ле Пен та її прихильників у тому, що вони мобілізують електорат для протестів. Ле Пен і лідер лівих Жан-Люк Меланшон у відповідь звинуватили главу МВС у надмірному застосуванні сили.