«Чорна субота». В Україні набули чинності закони про авто з «єврономерами»

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Опівночі 25 листопада в Україні вступили в силу закони про автомобілі на «єврономерах». Це спричинило величезні черги у пунктах пропуску на Волині і Львівщині, повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич. Люди намагалися потрапити на територію України до того, як почнуть діяти нові правила розмитнення автомобілів на «єврономерах». Зінкевич опублікував відео з пункту пропуску «Устилуг».

«Пропускний пункт «Устилуг», Волинська область, зі сторони Польщі. На митницях величезні черги (кажуть, проблема і на Раві), митниці не працюють і не пускають, щоб перетнути до 00:00 25.11.2018. Такс-фрі другий день не пускають», — йдеться в повідомленні. Також зазначається, що «два десятки озброєних погранців стоять перед мостом».

На пункті пропуску «Устилуг» митниці вже були перекриті з 19:00, і громадян не пускали на українську територію. Про це повідомив лідер руху «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич. При цьому, за його даними, на Львівській митниці машини пропускали до 24 години.

На пункті пропуску «Устилуг» міст через річку Буг було заблоковано з української сторони ще з 14:30, повідомляє інтернет-видання «БУГ». За цією інформацією, тільки о 19:30 розпочали пропуск по 10—15 авто в обидва боки.

«Прикордонникам підійшла підмога. Близько 20-ти людей з автоматами. Не пускають ні туди, і ні сюди», — розповів очевидець.

Згідно з інформацією, спочатку не впускали на українську сторону людей з tax free, а потім перестали впускати будь-кого.

«З польської сторони черга стоїть аж до жовтої хати. Це близько кілометра», — кажуть люди, що стоять на кордоні в черзі, передає видання.

«З опівночі жодна машине на заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу, еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне «але». Суму застави прорахують тільки на великих митницях типу Шегині, Рава Руська, Ягодин. За Устилуг невідомо. Швидше всього, що ні», — цитує видання слова громадян.