Росія відкрила Керченську протоку для цивільних суден

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Керченська протока відкрита для руху цивільних суден, перші з них уже йдуть через протоку. Про це повідомив ТАСС генеральний директор російського підприємства «Кримські морські порти» Олексій Волков.

«Дозвіл для руху суден по каналу дали близько четвертої ранку», - сказав він.

За його словами, судна вже пішли через протоку.

  • На Азовському морі 25 листопада загострилася ситуація в Керченській протоці .Вранці російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом із ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса в порт Маріуполь. В результаті тарана в українського буксира був пошкоджений головний двигун корабля, обшивка і леєрна огорожа, втрачений рятувальний пліт.
  • У Генштабі Збройних сил заявили, що Росія перекрила прохід в Керченську протоку на кордоні Азовського і Чорного морів для цивільних суден після атаки.
  • Близько 20:30 російські судна відкрили вогонь по українських кораблях під час виходу з Керченської протоки. Через це пошкоджений малий броньований артилерійський катер «Бердянськ». У ВМС України заявили, що шестеро українських моряків поранено, а три українські кораблі захоплені РФ.
  • У ніч на понеділок, 26 листопада президент Петро Порошенко попросив Верховну Раду ввести воєнний стан .Він триватиме 60 діб. Спікер парламенту оголосив, що Рада збереться для розгляду цього питання в понеділок, 26 листопада.