«Не бійтеся, стійте». Патріарх Філарет звернувся до українців з приводу агресії Росії в Азовському морі

Дата:
«Не бійтеся, стійте». Патріарх Філарет звернувся до українців з приводу агресії Росії в Азовському морі

Гонтар Володимир / УНІАН

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав українців «обʼєднатися перед лицем російської агресії». Про це предстоятель УПЦ КП заявив у зверненні в Facebook.

«25 листопада 2018 року Російська Федерація здійснила відкритий акт агресії проти України, який вже не приховує. Український народ може дати лише одну відповідь на цей напад — мужньо протистояти ворогові, ставши на захист рідного краю, на захист своєї державності і свободи», — йдеться в заяві патріарха.

Філарет закликав українців молитися за воїнів, які захищають країну від агресора. «Церква Київського патріархату закликає Боже благословення на українських воїнів, які захищають країну від агресора, і на всю нашу країну. Закликаю всіх віруючих молитися за перемогу і мир для України — це той посильний внесок у загальну справу, який може зробити кожен з вас», — додав патріарх.

За його словами, українським політикам слід відкласти внутрішні суперечки: «Адже, якщо ворог зруйнує саму нашу державність — про які посади будете дбати, де будете керувати?»

  • 26 листопада в Україні можуть ввести воєнний стан після захоплення Росією двох українських катерів і буксира в Керченській протоці. РНБО рекомендувала Раді запровадити воєнний стан на всій Україні терміном на 60 днів. theБабель веде текстовий онлайн.
  • Обʼєднавчий собор українських церков відбудеться у грудні 2018 року — так заявив Константинопольський патріархат. Точну дату назвуть під час засідання Синоду Вселенського патріархату 27—29 листопада.