Співробітники ФСБ затримали в Керченській протоці 24 українських моряки

Дата:

ФСБ затримали в Керченській протоці 24 українських моряка. Про це повідомила Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, передає «Інтерфакс».

«Троє моряків знаходяться в першій керченської лікарні, лікарі не називають стан важким, але, безумовно, поранення є поранення, і дуже важливо, щоб їм була надана кваліфікована допомога, і вона надається», — сказала вона.

Також вона зазначила, що з членами екіпажу «проводяться процесуальні дії, повʼязані зі встановленням обставин цієї справи».

  • 25 листопада загострилася ситуація в Керченській протоці. Уранці російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом із ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса до порту Маріуполь. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь, Україна повідомила про поранених військових.
  • В результаті буксир «Яни Капу» і бронекатери «Бердянськ» і «Нікополь» українських ВМС були захоплені російськими судами і доставлені в порт анексованої Керчі. Зʼявилося відео з кораблями в порту анексованого Криму.
  • У ніч на понеділок, 26 листопада, президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду на 60 днів ввести воєнний стан. Рада збереться для розгляду цього питання в 16:00 26 листопада.
  • За неофіційною інформацією, поширеною російськими ЗМІ, у лікарні в Керчі знаходяться Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, м. Новоукраїнка, Кіровоградська область), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, м. Одеса), Эйдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року народження, м. Одеса).