На захоплених Росією українських кораблях були контррозвідники СБУ. Один офіцер важко поранений

Автор:
Олена Мельник
Дата:
На захоплених Росією українських кораблях були контррозвідники СБУ. Один офіцер важко поранений

Соколовська Інна / УНІАН

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України були на борту кораблів, атакованих та захоплених Росією 25 листопада у Керченській протоці. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак .

Раніше постійний представник Росії в ООН Дмитро Полянський заявив, що на борту одного із затриманих кораблів ВМС України перебували два співробітники СБУ. В українській спецслужбі кількість розвідників серед екіпажу суден не називають.

«Офіцери української спецслужби виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України. «Здивування» ж окремих офіційних осіб РФ щодо присутності співробітників СБУ на борту кораблів зовсім не свідчить про відсутність подібної практики в органах контррозвідки країни-агресора», — йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Один з розвідників СБУ отримав важке поранення. У спецслужбі наголошують, що проти двох українських катерів і малого буксира росіяни застосували шість суден ФСБ та чотири військово-морські плавзасоби, а також бойові гелікоптери та літаки Повітряно-космічних сил РФ.

«За підтвердженою оперативною інформацією СБУ, один із російських штурмовиків використав проти українських катерів дві бойові некеровані ракети, внаслідок чого один із офіцерів СБУ отримав важке поранення», — наголосили в СБУ.