Екс-керівника НБУ Арбузова викликали в Генпрокуратуру на допит

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Екс-керівника НБУ Арбузова викликали в Генпрокуратуру на допит

Гонтар Володимир / УНІАН

Колишніх керівників Національного банку України Сергія Арбузова та Ігоря Соркіна, а також екс-першого голову НБУ Юрія Колобова викликали в Генпрокуратуру для проведення слідчих і процесуальних дій на 30 листопада, 3, 4 і 5 грудня. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Колишніх високопоставлених посадових осіб НБУ підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) при створенні телеканалу «Банківське телебачення» (БТБ). На фінансування цього каналу в 2011—2013 роках направили 220 млн грн.

На ті ж дати в Генпрокуратуру викликані екс-заступник голови НБУ Олександр Ткаченко, екс-директор генерального економічного департаменту НБУ Ігор Шумило й екс-радник голови НБУ Марта Гримська.

Підозри про те, що екс-глава НБУ міг бути причетний до розкрадання близько 120 млн грн при створенні БТБ, Генпрокуратура повідомила ще у травні 2014 року. У повістках кримінальна справа датована 18 травня 2018 року. Однак у базі судових рішень кримінальну справу під таким же номером було порушено 18 травня 2015 року.