Вночі: Трамп може скасувати зустріч із Путіним в Аргентині, «Шахтар» вперше переміг німецький клуб у Лізі чемпіонів, через вибух біля хімзаводу в Китаї загинули десятки людей

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Трамп не виключає скасування зустрічі з Путіним в Аргентині

Президент США Дональд Трамп візьме участь у саміті G20 («Великої двадцятки») 30 листопада і 1 грудня в Буенос-Айресі (Аргентина) та планує зустрітися з лідерами кількох країн, серед яких і Росія. За словами радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона, на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним будуть розглянуті питання безпеки, контролю над озброєннями і проблеми на Близькому Сході та в Україні. Водночас в інтерв’ю газеті Washington Post 27 листопада Трамп заявив, що його майбутня зустріч із російським президентом на саміті G20 в Аргентині може бути скасована через захоплення Росією українських кораблів. Зараз він чекає повного звіту своїх помічників щодо інциденту. «Від цього звіту багато в чому залежить, чи відбудеться наша бесіда. Можливо, її і зовсім не буде. Цей акт агресії мені зовсім не подобається», — сказав Трамп.

«Шахтар» вперше в Лізі чемпіонів переміг суперника з Німеччини

Футболісти донецького «Шахтаря» перемогли німецький клуб «Гоффенгайм» з рахунком 3:2. У компенсований час Тайсон забив вирішальний гол і прирік суперника на виліт з Ліги чемпіонів. Український клуб вийде в 1/8 фіналу, якщо 12 грудня обіграє вдома «Ліон». «Гоффенгайму» для потрапляння в плей-оф Ліги Європи треба обігравати в гостях «Сіті» і сподіватися на поразку «Ліона». «Шахтар» вперше в межах Ліги чемпіонів переміг на німецькій землі. Попередні чотири зустрічі завершилися поразками «гірників» лише з одним забитим мʼячем. Загалом у Лізі чемпіонів це був десятий матч «Шахтаря» проти суперників із Німеччини. В жодному з попередніх девʼяти «гірникам» не вдавалося перемогти.

Через вибух біля хімзаводу в Китаї загинули десятки людей

Поблизу хімічного заводу в північній провінції Хебей у Китаї стався вибух. Загинули 22 людини, щонайменше стільки ж отримали поранення. Вибух прогримів біля підприємства в місті Чжанцзякоу 28 листопада о 0:41 за місцевим часом (27 листопада о 18:41 за Києвом). Внаслідок пожежі, що виникла після вибуху, згоріли 38 вантажних автомобілів і 12 легкових. Правоохоронці розслідують причину. На місті працюють рятувальники, поліція і медики.

Археологи в Єгипті знайшли скарбницю з муміями

Скарбниці, що містять вісім вапнякових гробниць фараонової епохи, знайшли поблизу Великих пірамід Гізи в Єгипті. Знахідка з муміями розташована на південний схід від піраміди короля Аменемхата II. Археологічна місія займалася розкопками на цій ділянці з серпня цього року. Комісія відносить мумії — три з яких, за їх даними, збереглися в дуже хорошому стані — до періоду Пізнього єгипетського царства (1085—332 до н. е.).

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Штат Алабама визнав Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу. Як зазначає посольство України у США, це вже 21 штат Сполучених Штатів Америки, який офіційно визнав трагедію і приєднався до вшанування памʼяті жертв.