Армію країни-члена НАТО вперше очолила жінка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Керівник Генерального штабу Збройних сил Словенії, генерал-майор Аленка Ерменц стала першою жінкою, яка очолила армію країни-члена НАТО. Про це пише Reuters.

55-річна Ерменц на службі з 1991 року, коли Словенія оголосила незалежність від Югославії. Вона навчалась у Королівському коледжі оборонних досліджень і Королівському коледжі в Лондоні.

Її призначення відбулося після зміни уряду у вересні, коли премʼєр-міністр, лівоцентрист Марʼян Сарек очолив Кабмін після чергових виборів у Словенії.

У березні Ерменц призначили заступником начальника Генштабу. У листопаді 2018 року вона отримала звання генерал-майора. В армії Словенії служить близько 7 500 військових, включно зі службовцями резерву, передає ВВС.

Президент Словенії Борут Пахор сподівається, що Ерменц покращить роботу армії країни. Раніше цього року словенська армійська бригада зазнала невдачі у випробуванні на боєготовність НАТО.

  • Після проміжних виборів у новому складі нижньої палати Конгресу США жінки отримали рекордну кількість місць — 90.. Уперше в історії туди пройшли дві мусульманки з родин біженців, дві жінки з корінних американських народів, одна з яких є відкритою представницею ЛГБТ-спільноти, а також 29-річна мешканка Нью-Йорка, яка стала наймолодшою конгресвумен в історії. theБабель коротко розповідав, хто вони і що обіцяють своїм виборцям.